BETAALMETHODEN
Wat is iDEAL?
iDEAL is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Minstens 60% van de Nederlandse shoppers gebruikt het voor het betalen van hun online aankopen. Het is een betrouwbare en makkelijke online betaalmethode die veel vertrouwen geniet. Consumenten maken geld over vanaf hun eigen rekening, via het online bankproduct van hun eigen bank. Dit garandeert een succesvolle betaling die niet teruggedraaid kan worden door de klant. De bank van de klant garandeert verder de veiligheid van de transactie.
iDEAL is naadloos geïntegreerd met de online bankomgevingen van de 10 grootste Nederlandse consumentenbanken. Klanten van deze banken kunnen gebruikmaken van de online bankproducten om betalingen te voldoen. Deelnemende banken zijn ABN AMRO, ASN Bank, bunq, Handelsbanken, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.
Het gebruik van deze betaalmethode verspreidt zich ook steeds meer buiten e-commerce toepassingen. Online facturatiesoftware verstuurt steeds vaker een iDEAL-betaallink mee zodat betalingen direct voldaan kunnen worden. Goede doelen implementeren iDEAL om donaties te accepteren.
Sinds de introductie in 2005 zijn meer dan een miljard transacties verwerkt via iDEAL en hebben ruim 100.000 webshops en andere organisaties het al geïmplementeerd als betaalmethode.
Hoe werkt iDEAL?
Klanten betalen vanuit de online bankomgeving van hun eigen bank. De veiligheid van de transactie wordt gegarandeerd door de bank van de klant. In onze checkout kiezen klanten voor iDEAL en hun bank. Hierna worden ze doorgestuurd naar de online bankomgeving van hun bank en gevraagd in te loggen. Het bedrag dat overgemaakt moet worden en verdere betaalgegevens zijn al ingevuld, de klant hoeft de betaling alleen te bevestigen. Wanneer dit gedaan is, bevestigt de bank de betaling direct en wordt de klant teruggestuurd naar de webshop. De winkelier kan de bestelling direct verwerken, want de betaling is gegarandeerd.
Wat zijn creditcards?
Wereldwijd worden de meeste online aankopen betaald met creditcard. Kaarthouders kunnen aankopen doen op krediet en betalen later, meestal aan het einde of begin van de maand, het hele bedrag dat ze gedurende maand uitgegeven hebben, terug. De wereldwijd bekende creditcard-bedrijven inspireren vertrouwen bij klanten en consumenten, en doorgaans bieden ze uitgebreide kopersbescherming en -verzekering, wat resulteert in meer conversie voor winkeliers. Wanneer je betalingen via creditcard accepteert in je webshop kun je betalingen ontvangen uit de hele wereld.
Mollie ondersteunt alle belangrijke globale en gelokaliseerde creditcardmerken. Momenteel ondersteunen we Visa, Mastercard, American Express, Cartes Bancaires en CartaSi, waarmee klanten zowel globaal als lokaal bediend kunnen worden. Alleen Visa heeft al 2,5 miljard kaarten in circulatie en wordt gebruikt in meer dan 200 landen. In totaal verwerkt Visa wel 109 miljard transacties per jaar.
Hoe werkt betalen via creditcard?
Betalen met een creditcard is erg makkelijk. Het enige dat klanten hoeven te doen is hun kaartgegevens invullen en de betaling autoriseren. Met behulp van onze Recurring API is het ook mogelijk om one-click betalingen, gespreide betalingen en andere complexe betaalstructuren te faciliteren via creditcard.
Wat is een SEPA-incasso?
SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Het werd geïntroduceerd door de Europese Raad om het betaalverkeer in Europa te vereenvoudigen. Met SEPA kunnen overboekingen gedaan worden van iedere Europese betaalrekening naar iedere andere Europese betaalrekening. SEPA-incasso’s maken het mogelijk om makkelijk terugkerende betalingen te incasseren. Er is alleen een mandaat nodig om abonnementsgelden, maandelijkse donaties, gespreide betalingen en alle variaties hierop te incasseren.
SEPA-incasso’s maken het makkelijk om betalingen te incasseren van de bankrekening van een betaler. Het kan gebruikt worden voor het incasseren van terugkerende abonnementsgelden en donaties, tot one-click betalingen en gespreide betalingen. En dit is allemaal mogelijk in 34 Europese landen, waardoor de SEPA-incasso een krachtige betaalmethode is voor Europese uitbreiding van abonnementsdiensten.
Hoe werkt een SEPA-incasso?
Met een SEPA-incasso is het makkelijk om terugkerende betalingen te incasseren bij je klanten. Om dit mogelijk te maken moet er eerst een getekend mandaat zijn die de handelaar of crediteur toestemming geeft om fondsen van de klant zijn bankrekening te incasseren. Wanneer het mandaat ondertekend is, kunnen betalingen geïncasseerd worden zonder dat de klant daar iets voor hoeft te doen.
Wat is Bancontact?
Bancontact is een Belgisch betaalschema. Het is de Belgische marktleider op het gebied van elektronische betalingen, met ruim 15 miljoen kaarthouders. Meer dan 80% van de Belgische webshops accepteert Bancontact al als betaalmethode. Wanneer Bancontact gebruikt wordt om online aankopen te betalen, maken consumenten geld over vanuit hun bankrekening middels de vertrouwde Bancontact online bankomgeving. Hierdoor zijn betalingen gegarandeerd en kunnen ze door de consument niet teruggedraaid worden. Winkeliers ontvangen direct een bevestiging van de status van de betaling, waardoor bestellingen ook direct verwerkt kunnen worden.
Bancontacts online betaalplatform kan gebruikt worden door iedereen met een door Bancontact uitgegeven betaalkaart. Meer dan 20 Belgische banken geven deze kaarten uit, waardoor er ruim 15 miljoen kaarthouders zijn. Banken die Bancontact-kaarten uitgeven zijn ABK Bank, Argenta, AXA Bank, Bank J. Van Breda, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, bpost bank, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Deutsche Bank, Fintro, Hello Bank, ING België, KBC Bank, Keytrade Bank, Nagelmackers, Record Bank en VDK Spaarbank.
Gedurende 2015 verwerkte Bancontact meer dan 27 miljoen betalingen, dagelijks gemiddeld 70.000 betalingen. In hetzelfde jaar kwam Bancontact met een app waarmee online betalingen ook voldaan kunnen worden, waardoor betalen via Bancontact nog makkelijker werd voor consumenten.
Een consument beschikt over een fysieke kaart die gekoppeld is aan een Belgische bankrekening. Er zijn meer dan 15 miljoen Bancontact-kaarten in omloop, die worden uitgegeven door 20 Belgische banken. Bancontact verwerkt zo’n 150.000 online transacties per dag. Door het aanbieden van Bancontact als betaalmethode profiteer je dus van een groot aantal gebruikers, dat bovendien blijft groeien.
Betalingen via Bancontact zijn gegarandeerd en worden direct bevestigd, de betaling kan dus niet worden teruggedraaid door de consument. Bovendien zijn betalingen via Bancontact altijd 3D-secure beveiligd. Dit maakt de betaalmethode bijzonder geschikt voor webshops. In 2015 werd de app van Bancontact geïntroduceerd, waardoor online betalen nog makkelijker is geworden voor de Belgische consument.
Als je je omzet wilt laten groeien in België, mag Bancontact niet ontbreken.
Wat is PayPal?
PayPal is wereldwijd de meest gebruikte online wallet, met meer dan 184 miljoen actieve gebruikers. Het is beschikbaar als betaalmethode in 202 landen en wordt ook in Nederland steeds meer gebruikt. Jaarlijks worden in Nederland ruim 4 miljoen online aankopen betaald via PayPal.
PayPal laat klanten hun creditcardgegevens of bankrekening aan hun PayPal-account koppelen, of saldo op hun account zetten. Bij het betalen van een aankoop wordt afgerekend met alleen het e-mailadres en wachtwoord van het PayPal-account en hoeft er verder geen persoonlijke of financiële informatie overhandigd te worden, waardoor het een erg veilige betaalmethode is. Betalingen zijn ook te voldoen via telefoon of tablet, waardoor klanten overal makkelijk kunnen betalen.
PayPal is een makkelijke en veilige manier van online betalen en het geniet veel vertrouwen bij klanten omdat er geen persoonlijke of financiële gegevens gedeeld worden wanneer een betaling wordt verricht. Daarnaast biedt PayPal voor zowel consument als verkoper beschermingen aan. Als de consument een verkeerd of slecht product geleverd krijgt, kan hij of zij het aankoopbedrag terugvragen. Als verkoper ben je onder andere beschermd tegen onterecht teruggevraagde betalingen.
Het gebruik van PayPal neemt ook buiten webshops toe. Bij bijvoorbeeld ticketplatforms, reisbureaus, en marktplaatsen wordt de betaalmethode steeds meer gebruikt.
Hoe werkt PayPal?
Om betalingen via PayPal te kunnen ontvangen, heb je een zakelijk PayPal-account nodig. Dit account koppel je simpel en snel aan je Mollie-account. Wanneer consumenten kiezen om met PayPal te betalen, sturen wij ze door naar de PayPal-betaalpagina waar ze inloggen in hun PayPal-account. Hier vinden ze de betaalopties die ze gekoppeld hebben, kunnen ze kiezen met welke optie ze wensen af te rekenen en bevestigen ze de betaling. Als verkoper ontvang je directe terugkoppeling van Mollie zodra de status van de betaling bekend is. Het bedrag ontvang je vervolgens in jouw PayPal-account, van waaruit je het naar je rekening kunt overboeken of zelf een betaling via PayPal kunt verrichten.
Wat is Apple Pay?
Apple Pay is de eigen betaalmethode van Apple, beschikbaar in meer dan 35 landen voor alle Apple-gebruikers. Het maakt gebruik van de Wallet-app, waarin de gebruiker zijn betaalkaarten plaatst. De daadwerkelijke betaalmethode hangt dus af van de kaarten die in de Wallet geplaatst zijn. Op dit moment worden alleen creditcards ondersteund. De Wallet kent alle details en voorkeuren van de verschillende kaarten. De betaling wordt voltooid met een scan van de vingerafdruk of gezicht. Hiermee voldoet Apple Pay aan de Strong Customer Authentication (SCA) regelgeving uit de Payment Services Directive 2 (PSD2).
Wat is ING Home’Pay
ING België is een van Belgiës grootste banken. Met Home’Pay hebben ze een toegewijde betaalmethode gemaakt voor hun eigen klanten, zowel consumenten als zakelijke klanten. Met Home’Pay kunnen degene die een Home’Bank of Business’bank online zichtrekening hebben, veilig online betalen, zonder een creditcard nodig te hebben. Ze gebruiken hiervoor hun eigen vertrouwde online bankomgeving. Omdat betalingen direct vanuit de zichtrekening van de consument voldaan worden, zijn betalingen gegarandeerd wanneer voldaan. Hiermee is Home’Pay veilig en betrouwbaar voor zowel koper als verkoper.
ING België telt 2,5 miljoen klanten die in aanmerking komen voor het onlinebankingproduct en dus ook Home’Pay kunnen gebruiken. Verder kan België een waardevolle toevoeging zijn aan je afzetmarkt: in 2016 zag de Belgische e-commercemarkt een omzet van 9 miljard euro en was het de snelst groeiende e-commercemarkt van Europa. De vooruitzichten voor de komende jaren zijn even positief. Met een volledig aanbod van Belgische betaalmethoden kun je optimaal profiteren van deze groeiende markt.
Hoe werkt ING Home’Pay
Voor consumenten is betalen met Home’Pay erg makkelijk. Ze selecteren de Home’Pay betaalmethode in je winkel of app en loggen dan met de ING Card Reader in op hun Home’Bank of Business’bank omgeving. De verbinding gaat via de beveiligde verbinding van de online bankomgeving en is dus 100% veilig. Ze selecteren de rekening waarmee ze willen betalen en hoeven daarna alleen nog maar de gegevens te controleren en de betaling te autoriseren. Wanneer het proces is afgerond, is betaling gegarandeerd en kan de verkoper dus direct doorgaan met het verwerken van de bestelling.
Wat is Klarna: Achteraf betalen?
‘Achteraf betalen’ geeft de klant de mogelijkheid om binnen 14 dagen te betalen. Zodra de bestelling verzonden is ontvangt de klant de factuur via Klarna. De daadwerkelijke betaling regelt de klant zelf met Klarna.
Afspraken over uitgestelde betaling maakt de klant rechtstreeks met Klarna. Klarna garandeert directe uitbetaling aan de ondernemer. Hiermee geef je je klant alle vrijheid, zonder het risico te lopen niet betaald te krijgen.
De beschikbaarheid van de verschillende mogelijkheden van Klarna is afhankelijk van de locatie van je klant. Die beschikbaarheid hangt onder andere af van wet- en regelgeving voor uitgestelde betalingen per land. In de praktijk betekent dit dat de verschillende mogelijkheden voor de ene klant wel zichtbaar zal zijn en voor de andere niet, afhankelijk van het land waarin de klant zich bevindt. ‘Achteraf Betalen’ is beschikbaar voor klanten uit Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Finland.